Schrijnend voorbeeld van identiteitsdiefstal

Het blijkt in de praktijk dat de overheid weigert, of vriendelijker gezegd niet in staat is, foutieve privé-gegevens (informatie over iemands identiteit) te corrigeren in haar databases. Zelfs nadat de rechter en politiecommissaris daartoe opdracht respectievelijk goedkeuring voor hadden gegeven.

Klik HIER voor het artikel van Rudie Kagie in Vrij Nederland over de fatsoenlijke zakenman, de heer Kowsoleaa, die al 15 jaar zware last heeft van identiteitsdiefstal door een erkende junk zonder dat de overheid dat wil corrigeren.
Klik HIER voor de uitzending van VPRO Tegenlicht waar dit geval aan bod kwam (“Wat nou privacy?”d.d. 27 oktober 2010.)
De situatie is nu de omgekeerde wereld geworden. In het politieregister staat dat de heer Kowsoleaa onder valse naam misdaden pleegt, alsof hij een Dr Jekyll and Mr. Hyde zou zijn!

Wie gelooft nog in de leugen “Wie niets te verbergen heeft, hoeft niets te vrezen?” Helaas het merendeel van Nederland dat in slaap is gesust door propaganda. 
Wij dagen iedere onderzoeksjournalist uit om de werkelijke (persoonlijke) motieven boven water te halen om iedereen maar in centrale overheidsdatabases te willen zetten met alle privé-gegevens zonder dat daar adequate voorzorgsmaatregelen omheen zijn gebouwd. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld artsen en verplegend personeel in ziekenhuizen zelf niet in de centrale elektronische medische dossiers van de overheid terecht willen komen die zij moeten aanhouden van patiënten.
Van de Fair Information Principles (FIPs) lijken de hoge heren zich niets aan te trekken.