donatieknop english

Het bestuur van Stichting Privacy First bestaat uit de volgende personen, op persoonlijke titel:

- Paul Korremans (voorzitter en penningmeester)

- Marc Smits (secretaris) 

- Nelleke Groen (algemeen bestuurslid)

- Haykush Hakobyan (algemeen bestuurslid)

- Wilmar Hendriks (algemeen bestuurslid).

 

Het bestuur van Privacy First zet de algemene beleidslijnen uit en vergadert minstens eenmaal per maand. De bestuursleden van Privacy First ontvangen geen vergoeding voor hun bestuurswerkzaamheden.

Stichting Privacy First wil organisaties en het bedrijfsleven directer aanspreken op hun rol door hen uit te dagen om bij te dragen aan een privacyvriendelijk Nederland. In de visie van Privacy First geldt privacy als uitgangspunt van ontwikkeling en innovatie. Wij zijn een compacte organisatie met professionele vrijwilligers, een groot netwerk, een actief bestuur, Raad van Advies en directeur. De oorsprong van de organisatie gaat terug naar 2008 en wij zijn inmiddels al vele jaren een ANBI-stichting. De stichting is landelijk bekend en heeft vele donateurs en sponsors die het belang van privacy ondersteunen. Privacy First maakt het verschil door het voeren van principiële rechtszaken, heldere standpunten, kritische lobby en campagnes. 

Ter uitbreiding van ons bestuur zoeken wij per direct een nieuw bestuurslid.

Je inbreng
Naast het besturen van de stichting en het mede-bepalen van onze strategie heb je als bestuurslid een actieve inbreng aangaande privacyonderwerpen. Je overlegt regelmatig met de directeur en bestuursleden over lopende activiteiten en geeft mede richting aan onderzoeken, standpunten en kwesties die spelen in de politiek aangaande privacyvraagstukken.

Je profiel
Je hebt kennis van privacyrecht en hebt affiniteit met privacyvraagstukken die zich in de breedte van de samenleving afspelen. Tevens beschik je over bestuurlijke ervaring en ben je bereid om in een informeel bestuur een actieve bijdrage te leveren. De bestuursleden verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis.

Tijdsbelasting
Afhankelijk van de onderwerpen vergadert het bestuur minstens eenmaal per maand online. Tevens is er regelmatig onderling contact.

Belangstelling
Je CV met daarbij je motivatie kun je voor 31 januari 2021 sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen kun je contact opnemen met Ancilla van de Leest of Vincent Böhre, tel. 020-8100279.

1 december 2020
bestuur Privacy First

Naar aanleiding van een recente vacature is per 16 maart jl. het bestuur van Stichting Privacy First uitgebreid naar 5 leden. Als nieuwe algemene bestuursleden zijn benoemd Nelleke Groen, Haykush Hakobyan en Wilmar Hendriks. Nieuwe voorzitter van Privacy First is Paul Korremans en Marc Smits blijft secretaris.

Het vernieuwde bestuur ziet het als haar missie om te blijven streven naar een privacyvriendelijke wereld. Tegelijk vraagt de actualiteit om herijking van dit streven, waardoor dit blijft aansluiten bij techniek, ethiek en internationale verhoudingen.


17 maart 2021
bestuur Privacy First

Onze Partners

logo Voys Privacyfirst
logo greenhost
logo platfrm
logo AKBA
logo boekx
logo brandeis
 
banner ned 1024px1
logo demomedia
 
 
 
 
 
Pro Bono Connect logo 100
Control Privacy
Procis

Volg ons via Twitter

twitter icon

Volg onze RSS-feed

rss icon

Volg ons op LinkedIn

linked in icon

Volg ons op Facebook

facebook icon