donatieknop english

Vacature Onderzoeksjournalist

De afgelopen jaren lijkt het aanbieden van ‘gratis’ diensten tot standaard te zijn verheven. Zonder dat burgers zich dit realiseren wordt hun gedrag vastgelegd en voorspeld, waarbij de consequenties onzichtbaar en nadelig kunnen zijn of worden.

PrivacyWijzer is een journalistiek onderzoeksproject van Privacy First over de privacyaspecten van het ‘Internet of Things’. Het doel is dat wij Nederlanders laten zien wat er aan de hand is, bedrijven confronteren met hun handelingswijze en de politiek activeren.


Stichting Privacy First

Privacy vormt de basis van onze democratische rechtsstaat. Privacy is een universeel mensenrecht en fundamentele vrijheid en omvat naast de persoonlijke levenssfeer en ontwikkeling ook de bescherming van persoonsgegevens, vertrouwelijke communicatie en integriteit van persoon en lichaam. Het recht op privacy is een vereiste voor het kunnen uitoefenen van diverse andere vrijheden, zoals de vrijheid van beweging, vrijheid van meningsuiting en vrije pers. Het recht op privacy staat de laatste jaren echter onder grote druk. Privacy First vindt dat dit recht verdedigd moet worden door het te versterken en ziet privacy als een kans.


Wat is de uitdaging?

In een periode van 3 jaar bouw je een netwerk van relaties op, doe je onderzoek en schrijf je over dit onderwerp. We bieden je ruime, duidelijke kaders en een grote mate van vrijheid in het bepalen van de inhoudelijke koers.

Aanstelling is in eerste aanleg voor 1 jaar en 3 dagen per week. Afhankelijk van voortzetting van de financiering bestaat de mogelijkheid tot continuering.


Wat is je profiel?

Je hebt een visie op de betekenis van privacy, een ruime kennis van technologie en kan dat in het licht van maatschappelijke ontwikkelingen plaatsen.

Je werkt zelfstandig, nieuwsgierig, planmatig en legt verantwoording af aan de directeur.

Je bent sociaal vaardig, in staat mensen voor je idee te winnen en kunt relaties opbouwen.

Je wil altijd meer weten dan je verteld wordt. Je hebt een scherpe pen en weet hoe je de aandacht van je lezers vasthoudt. Je hebt een portfolio waaruit dat blijkt.


Wat is de aanpak?

Een onderzoeksplan maken, onderwerpen bepalen en afstemmen met de directie en bestuur van Privacy First.

Relaties opbouwen met mediakanalen, onderzoeksinstellingen en bedrijven die je kunnen helpen bij het onderzoek.

Uitvoeren van onderzoek, schrijven, schrijven, schrijven en publiceren via de website(s) van Privacy First maar ook andere media.

Betrekken van je lezers via social media en andere kanalen.


Reageren

Stuur vóór 20 juni as. een email t.a.v. Vincent Böhre naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je motivatie, je portfolio en hoe we met je in gesprek kunnen komen. Voor aanvullende vragen kun je contact met ons opnemen via 020-8100279.

Onze Partners

logo Voys Privacyfirst
logo greenhost
logo platfrm
logo AKBA
logo boekx
logo brandeis
 
banner ned 1024px1
logo demomedia
 
 
 
 
 
Pro Bono Connect logo 100
Control Privacy
Procis

Volg ons via Twitter

twitter icon

Volg onze RSS-feed

rss icon

Volg ons op LinkedIn

linked in icon

Volg ons op Facebook

facebook icon