donatieknop english

Ons Kernteam

Privacy First staat onder leiding van een aantal gepassioneerde vakmensen, aangevuld met enthousiaste en bedreven vrijwilligers.

Ook helpen?

Versterk ons team

Eva de Leede, adviseur Privacy First Solutions

Eva de Leede, LLM, adviseur Privacy First Solutions

Eva de Leede is als adviseur betrokken bij de nieuwe 'zakelijke tak' van Stichting Privacy First: Privacy First Solutions. De verantwoorde omgang met persoonsgegevens en data vormt een grote uitdaging voor bedrijven en overheden in de 21e eeuw. Het doel van Privacy First Solutions is het bieden van een platform voor organisaties om van elkaar te leren hoe zij privacyvriendelijk kunnen opereren, gezamenlijk tools te ontwikkelen en verantwoorde omgang met persoonsgegevens als unique selling point te benaderen.

Eva is afgestudeerd op het gebied van Law & Politics of International Security aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Eerder studeerde zij Internationale Betrekkingen & Internationale Organisaties in Groningen.

Eva werkt als Rijkstrainee bij het Ministerie van Economische Zaken, momenteel aan de internationale kant van Nederlandse energievraagstukken.

Na haar Master-opleiding heeft Eva deelgenomen aan de Nationale DenkTank die zich in 2014 over het maatschappelijke vraagstuk Big Data heeft gebogen, waarmee haar enthousiasme voor en interesse in privacy is aangewakkerd.

Het belang van privacy en gerelateerde ethische vraagstukken wordt steeds groter in tijden van "het internet der dingen" en Big Data, terwijl de wetgeving en praktijk steeds slechter aansluiten bij de noodzaak de privacy van burgers te beschermen.

Onze Partners

logo Voys Privacyfirst
logo greenhost
logo platfrm
logo AKBA
logo boekx
logo brandeis
 
banner ned 1024px1
logo demomedia
 
 
 
 
 
Pro Bono Connect logo 100
IIR banner

Volg ons via Twitter

twitter icon

Volg onze RSS-feed

rss icon

Volg ons op LinkedIn

linked in icon

Volg ons op Facebook

facebook icon