donatieknop english

Stichting Privacy First – Privacyverklaring

Stichting Privacy First komt op voor de privacyrechten van ons allemaal. In deze verklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met uw recht op privacy op onze website en voor onze bedrijfsvoering en wat we wel en niet vastleggen. Privacy First verwerkt zo min mogelijk persoonsgegevens. Niet alleen omdat het niet nodig is, maar ook om mensen die met ons in contact treden te beschermen, van activisten tot (hoge) ambtenaren. Onze uitgangspunten voor de verwerking van persoonsgegevens zijn:

  • We verwerken zo min mogelijk persoonsgegevens.
  • Al onze activiteiten en informatie zijn anoniem te bezoeken of te raadplegen. Wanneer bijvoorbeeld een nieuwsbrief naar een individu verzonden wordt, is het geen probleem wanneer dit individu een alias gebruikt.
  • We verwerken gegevens binnen de kaders van de vigerende privacywetgeving.
  • We passen daar waar mogelijk privacy by design en privacy by default toe.
  • Persoonsgegevens worden niet verkocht, verder verwerkt of aan anderen verstrekt.

Waarvoor verwerken we persoonsgegevens

Persoonsgegevens worden alleen verwerkt als de betrokkene daar toestemming voor heeft gegeven. We verwerken persoonsgegevens:

  • voor onze interne organisatie en onze vrijwilligers
  • om nieuwsbrieven te versturen
  • voor het organiseren van evenementen, bijeenkomsten en acties
  • als gegevens worden achtergelaten via webformulieren, zoals een contactformulier of donatie
  • als ons om advies wordt gevraagd verwerken wij uw contactgegevens en maken wij indien nodig een tijdelijk werkdossier. Eventuele bijzondere persoonsgegevens verwerken wij slechts met uw uitdrukkelijke toestemming. Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk en vernietigd na afloop van het gebruik.

Beveiliging

Privacy First neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Onze website is gehost bij Greenhost. We kozen voor Greenhost omdat deze provider betrokken is bij maatschappelijk relevante kwesties, zoals duurzaamheid en digitale vrijheid. En een sterk trackrecord heeft als het gaat om privacy.

Website

Onze website plaatst geen cookies en we kunnen niet zien of op een specifieke link geklikt wordt. In onze websitestatistieken wordt alleen bijgehouden hoe vaak een bepaalde pagina bezocht wordt. De website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat.

Op een aantal onderdelen van de website, bijvoorbeeld waar YouTube-filmpjes worden getoond, kunt u nog wel third-party cookies van Doubleclick aantreffen. Deze kunnen wij (nog) niet blokkeren. We adviseren u een adblocker te gebruiken.

Doneren

Het is mogelijk om via onze website te doneren. In de regel kan dit anoniem. In enkele gevallen wordt gevraagd om persoonsgegevens te verstrekken. Hiervoor bestaan drie mogelijkheden, waarvan we benoemen welke persoonsgegevens we ontvangen. De nadruk ligt op ontvangen, want we verwerken deze gegevens verder niet om bepaalde (groepen) donateurs gericht te benaderen.

  • Op onze donatiepagina is het mogelijk om anoniem te doneren zonder vooraf persoonsgegevens in te vullen. Via de donatiemodule van Mollie BV op die pagina komt u op de betaalpagina’s van iDEAL, PayPal, Bitcoin, Bancontact, Belfius of Sofort. Op ons bankafschrift zien wij vervolgens slechts een anonieme (verzamel)betaling vanuit Mollie BV. Deze betaalwijze heeft onze voorkeur.
    Wilt u zo anoniem mogelijk doneren, dan adviseren wij u gebruik te maken van Bitcoin. Wanneer u echter een kwitantie bij uw donatie wilt ontvangen, kunt u ervoor kiezen om via deze module niet-anoniem te doneren. In dat geval verwerken wij de volgende persoonsgegevens:
    • voor- en achternaam
    • naam organisatie (indien van toepassing)
    • straat en huisnummer
    • postcode en plaats
    • telefoonnummer
    • e-mailadres
    • het te doneren bedrag.
  • Doneren kan ook via de Stichting GeefGratis: http://www.geef.nl/doel/privacyfirst. De verwerking wordt door hen uitgevoerd. Ook hier is anoniem doneren mogelijk. De verdere donatie wordt door hen afgerond en is voor ons niet inzichtelijk. Mocht u wel gegevens achterlaten, dan zullen we deze ook ontvangen. Lees hier meer: https://www.geef.nl/nl/doel/privacy-first-stichting/anbi en https://www.geef.nl/nl/page/faq
  • U maakt een bedrag over via uw eigen bank, PayPal of op een andere manier. In de rekeninggegevens kunnen we de transactiegegevens en uw naam zien.

Mailinglijsten

Donateurs, vrijwilligers van Privacy First en andere relaties die hun contactgegevens aan ons geven, kunnen per e-mail geïnformeerd worden over onze activiteiten. In iedere e-mail staat hoe de ontvanger zich voor verdere e-mails kan afmelden. Vervolgens zullen wij de gegevens van de persoon in kwestie uit onze systemen verwijderen.

Contact

Als u gebruik maakt van het contactformulier op de website, kunnen de volgende persoonsgegevens verwerkt worden: naam en e-mailadres. Overigens is het ook mogelijk om ons via de contactpagina anoniem een bericht door te geven. In dat geval verwerken wij geen enkel persoonsgegeven. Bij telefonisch contact of per e-mail kan Privacy First anonimiteit helaas nooit volledig garanderen; desgewenst bent u anoniem welkom op onze kantoorlocatie in Amsterdam of op een andere locatie naar uw keuze.

Delen met anderen

Als u met ons contact hebt, is dat een zaak tussen u en ons. Wij zullen de gegevens van onze relaties dan ook nooit verkopen of weggeven aan derden.

Uw rechten

U hebt het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op het verzoek reageren.
Mocht u van mening zijn dat wij niet handelen in overeenstemming met de privacywetgeving, dan horen wij dat graag. Vanaf 25 mei 2018 kunt u hierover ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, via hun tip-pagina.

Onze gegevens

https://www.privacyfirst.nl is een website van Stichting Privacy First. Privacy First is door de Belastingdienst erkend als Algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Privacy First is als volgt te bereiken:
Postadres: Postbus 16799, 1001 RG Amsterdam
Vestigingsadres: Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam
Telefoon: 020-8100279
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
RSIN-nummer: 819211710
KvK-nummer: 34298157.

Laatste wijzigingsdatum: 22 december 2017

Afdrukken E-mail

Onze Partners

logo Voys Privacyfirst
logo greenhost
logo platfrm
logo AKBA
logo boekx
logo brandeis
 
banner ned 1024px1
logo demomedia
 
 
 
 
 
Pro Bono Connect logo 100
IIR banner

Volg ons via Twitter

twitter icon

Volg onze RSS-feed

rss icon

Volg ons op LinkedIn

linked in icon

Volg ons op Facebook

facebook icon