Stichting Privacy First – Privacyverklaring

Stichting Privacy First komt op voor de privacyrechten van ons allemaal. In deze verklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met uw recht op privacy op onze website en voor onze bedrijfsvoering en wat we wel en niet vastleggen. Privacy First verwerkt zo min mogelijk persoonsgegevens. Niet alleen omdat het niet nodig is, maar ook om mensen die met ons in contact treden te beschermen, van activisten tot (hoge) ambtenaren. Onze uitgangspunten voor de verwerking van persoonsgegevens zijn:

Waarvoor verwerken we persoonsgegevens

Persoonsgegevens worden alleen verwerkt als de betrokkene daar toestemming voor heeft gegeven. We verwerken persoonsgegevens:

Beveiliging

Privacy First neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Onze website is gehost bij Greenhost. We kozen voor Greenhost omdat deze provider betrokken is bij maatschappelijk relevante kwesties, zoals duurzaamheid en digitale vrijheid. En een sterk trackrecord heeft als het gaat om privacy.

Website

Onze website plaatst geen cookies en we kunnen niet zien of op een specifieke link geklikt wordt. In onze websitestatistieken wordt alleen bijgehouden hoe vaak een bepaalde pagina bezocht wordt. De website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat.

Op een aantal onderdelen van de website, bijvoorbeeld waar YouTube-filmpjes worden getoond, kunt u nog wel third-party cookies van Doubleclick aantreffen. Deze kunnen wij (nog) niet blokkeren. We adviseren u een adblocker te gebruiken.

Doneren

Het is mogelijk om via onze website te doneren. In de regel kan dit anoniem. In enkele gevallen wordt gevraagd om persoonsgegevens te verstrekken. Hiervoor bestaan drie mogelijkheden, waarvan we benoemen welke persoonsgegevens we ontvangen. De nadruk ligt op ontvangen, want we verwerken deze gegevens verder niet om bepaalde (groepen) donateurs gericht te benaderen.

Mailinglijsten

Donateurs, vrijwilligers van Privacy First en andere relaties die hun contactgegevens aan ons geven, kunnen per e-mail geïnformeerd worden over onze activiteiten. In iedere e-mail staat hoe de ontvanger zich voor verdere e-mails kan afmelden. Vervolgens zullen wij de gegevens van de persoon in kwestie uit onze systemen verwijderen.

PSD2 Panel

U kunt zich aanmelden voor ons PSD2 panel. Dit werkt hetzelfde als aanmelden voor een nieuwsbrief. De door u ingevulde persoonsgegevens (e-mailadres en de eventuele andere velden) worden door ons uitsluitend gebruikt om deelnemers aan het PSD2 Panel berichten toe te sturen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Uw klikgedrag in de mailings van het PSD Panel wordt niet op persoonlijk niveau getraceerd. Dit gebeurt wel op basis van pseudoniemen. In de algemene mailings die Privacy First verzendt wordt klikgedrag in het geheel niet gevolgd.

Contact

Als u gebruik maakt van het contactformulier op de website, kunnen de volgende persoonsgegevens verwerkt worden: naam en e-mailadres. Overigens is het ook mogelijk om ons via de contactpagina anoniem een bericht door te geven. In dat geval verwerken wij geen enkel persoonsgegeven. Bij telefonisch contact of per e-mail kan Privacy First anonimiteit helaas nooit volledig garanderen; desgewenst bent u anoniem welkom op onze kantoorlocatie in Amsterdam of op een andere locatie naar uw keuze.

Delen met anderen

Als u met ons contact hebt, is dat een zaak tussen u en ons. Wij zullen de gegevens van onze relaties dan ook nooit verkopen of weggeven aan derden.

Uw rechten

U hebt het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op het verzoek reageren.

Mocht u van mening zijn dat wij niet handelen in overeenstemming met de privacywetgeving, dan horen wij dat graag. U kunt hierover ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, via hun klachtpagina.

Onze gegevens

https://www.privacyfirst.nl is een website van Stichting Privacy First. Privacy First is door de Belastingdienst erkend als Algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Privacy First is als volgt te bereiken:
Postadres: Postbus 16799, 1001 RG Amsterdam
Vestigingsadres: Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam
Telefoon: 020-8100279
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
RSIN-nummer: 819211710
KvK-nummer: 34298157.

Laatste wijzigingsdatum: 18 februari 2019

Afdrukken