Kom in actie

In ons werk worden we gesteund door een groot netwerk van professionele vrijwilligers.

Bij Privacy First komen we graag in contact met mensen die onze grondrechten een warm hart toe dragen. Mensen die, net als wij, zien dat onze autonomie ondermijnd wordt door verdienmodellen van bedrijven en overheden met te veel controledrift.

We werken met een klein team en zijn afhankelijk van professionals die hun specifieke kennis en wat van hun tijd willen delen. Heb je en achtergrond in technologie, communicatie, of juridische zaken? Stuur ons je CV en een motivatie. Dan onderzoeken we samen op welke manier jouw kwaliteiten het beste tot hun recht kunnen komen.

Komende tijd zullen we op deze pagina specifiek gaan aangeven waar we als Privacy First ondersteuning bij nodig hebben.

Vacatures:

Vrijwilligersvacature: fondsenwerving en bedrijfssponsoring (business development)

Stichting Privacy First is een organisatie die al 15 jaar opkomt voor ieders recht op privacy. Als ANBI zijn wij afhankelijk van giften, donaties, sponsoring van derden en de trouwe inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger business development ondersteun je de directie in het uitbreiden van onze fondsen en sponsors, alsmede de verbinding met onze donateurs.

Je hebt hierin een pro-actieve houding, bent een netwerker pur sang en een doorbijter. Als je een eigen netwerk meebrengt is dat een pré.

Bij gebleken geschiktheid, wat zich financieel laat zien, kan deze vrijwilligersfunctie mogelijk in een op basis van no cure no pay betaalde functie worden omgezet.

Zie jij jezelf graag in deze rol? Neem dan contact met ons op via info@privacyfirst.nl o.v.v. deze vacature en het toesturen van een korte motivatie en CV.

Vrijwilligersvacature: kritische duizendpoot met een vlotte pen

Regelmatig heeft Privacy First afgebakende onderzoeksklussen die kunnen worden verricht ter voorbereiding van een rondetafelgesprek (lobby of expert-onderzoek), een woordvoerdersgesprek of een kritisch artikel. Gezien de actualiteiten waar Privacy First snel op in moet spelen, dienen feiten te kloppen of dient er een goede inschatting te worden gemaakt, opdat er strategisch goede keuzes kunnen worden gemaakt. Geen onderzoeksopdracht is hetzelfde, aangezien we dagelijks met andere privacyvraagstukken te maken krijgen.

Hiervoor zoeken wij meerdere vrijwilligers, die we hiervoor snel kunnen inschakelen. Je hebt affiniteit met en kennis of ervaring op tenminste één van onze focusgebieden:

 • Surveillance
 • Internet of Things & AI
 • Medische privacy
 • Financiële privacy
 • Kinderen / onderwijs & privacy.

Met onze vrijwilligers werken wij in kleine expert-teams, delen wij kennis en sparren wij regelmatig over actuele kwesties, zodat we snel en efficiënt tot de juiste antwoorden komen.

Denk jij die expert te zijn? Neem contact met ons op via info@privacyfirst.nl o.v.v. deze vacature en het toesturen van een korte motivatie en CV.

Juridisch onderzoeker

Heb je een juridische achtergrond, of volg je een rechtenstudie en vind je het leuk om vraagstukken voor de Stichting uit te zoeken, of juridisch voor te bereiden? Dan ben jij misschien de persoon die wij zoeken! Kennis van de AVG of mensenrechten is een pre, maar geen vereiste. Je schakelt snel tussen verschillende onderwerpen/gebieden, en breidt al doende je parate kennis op het gebied van privacy-recht dagelijks uit.

Taken

 • Je ondersteunt de directeur en de jurist/woordvoerder met uitzoekwerk en voorbereiding van rechtszaken of (woordvoerders-)campagnes.
 • Je bereidt inhoudelijk stukken voor met nieuwswaarde door middel van korte briefings, waarin o.a. juridisch en journalistiek feitelijk uitzoekwerk kan zitten op verschillende rechtsgebieden, zoals privacy-recht.

Wij bieden

 • Een leuke werkplek en leeromgeving en de mogelijkheid tot hybride werken.
 • Begeleiding bij je studie of tijdens projecten.
 • Coaching onderweg.
 • Een onkostenvergoeding.

Werktijden in overleg. Wij bieden een vrijwilligersfunctie voor een half jaar op een bijzondere werkplek en kijken nadien samen naar doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Office & event-medewerker

Stichting Privacy First ontvangt dagelijks post en mail en mensen op kantoor. Dat vraagt om iemand die helpt de mensen te ontvangen of door te verwijzen naar de juiste personen binnen de organisatie.

Daarnaast is de Stichting in beweging. We organiseren 4 events per jaar, waaronder de privacy-awards (samen met het ECP-platform), en 3 bijzondere debatten op locatie. Tevens organiseren wij 4 à 6 bestuursvergaderingen per jaar, en organiseren wij 2x per jaar een inspirerende bestuurdersdag.

Vind je het leuk om hierbij te helpen? Je vervangt een deel van de taken van de office manager en wordt het eerste aanspreekpunt voor belanghebbenden en relaties die contact met ons zoeken (telefonisch of per mail).

Heb je een achtergrond in de hospitality, of ben je van nature spontaan, gastvrij en een regelneef en kunnen wij op je rekenen? Onderschrijf je onze standpunten en help je met jouw positieve instelling mee aan teambuilding door jouw stralende en dienstbare aanwezigheid? Misschien is dit iets voor jou.

Taken

 • Je verzorgt de post, beantwoordt e-mail of zorgt dat de post bij de juiste persoon aan komt.
 • Je belt belanghebbenden of relaties van de stichting terug en staat ze professioneel te woord.
 • Je ondersteunt bij de planning van meetings en events, en helpt waar nodig op deze events.
 • Je helpt de event-manager, de directie en het bestuur met plannen en organiseren.
 • Je helpt bij de voorbereiding van presentaties.
 • Je helpt een draaiboek bijhouden voor de grotere events. Je evalueert iedere bijeenkomst.
 • Je ontvangst gasten en zorgt dat ze de juiste informatie op tijd krijgen.
 • Je steekt je handen uit de mouwen op het tijdstip en de dag van het event en zorgt dat alles op tijd en op rolletjes verloopt. Je ontzorgt.
 • Je bestelt binnen budget en begroting wat er nodig is, en neemt leveranties in ontvangst.
 • Je helpt met het verzorgen van koffie, thee, en consumpties.
 • Wat niet volgens planning verloopt, kun je verantwoordelijk en creatief oplossen in overleg met anderen.

Wij bieden

 • Een vrijwilligersfunctie voor een half jaar op een bijzondere werkplek.
 • Uitzicht op doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Werktijden in overleg, en soms afwijkend van regulier.