Debatavond 12 december 2023 over Internet of Things

Op dinsdag 12 december as. organiseert Privacy First weer een debatavond, ditmaal over het Internet of Things en hoe dit onze privacy beïnvloedt. Laat u inspireren door onze sprekers en discussieer mee. De toegang is gratis.

Internet of Things

In 2015 kondigde Eric Schmidt (voormalig CEO Google) het ‘einde van het internet’ aan, waarmee hij vooral wilde aangeven dat in de toekomst alles met alles verbonden zal worden: het ‘Internet of Things’ (IoT). Het internet verdwijnt niet echt, maar wordt onzichtbaar. Als mensen komen we terecht in een panopticum: we kunnen gezien worden, maar weten niet door wie, wanneer en wat we van onszelf prijsgeven. Die ‘things’ in dat ‘Internet of Things’ worden nu ontwikkeld en zullen straks gemeengoed zijn. Steeds meer fysieke producten en objecten zullen gaan communiceren met de buitenwereld. Wat wordt de privacy-impact van het gebruik van je auto, je energiebesparende thermostaat, je koelkast, stappenteller etc? Hoe vrij zullen we als mensen nog zijn in een wereld van connected cars, smart homes, wearables en smart cities? Op 12 december as. laten de volgende sprekers hun licht over deze kwesties schijnen:

Ruben Brave (voorzitter Internet Society Nederland)
Sander Klous (bestuurslid Privacy First en hoogleraar Universiteit van Amsterdam)
Vivien Butot (promovendus Erasmus Universiteit)
Jurjen Lengkeek (IoT Academy).

Moderator tijdens de avond is Hein Wils (Responsible Sensing Lab).

Iedereen is welkom, toegang is gratis. Donaties aan Privacy First worden echter zeer op prijs gesteld. Aanmelden kan via ons online aanmeldformulier of via info@privacyfirst.nl, maar is niet verplicht.

Datum en tijdstip: dinsdag 12 december 2023, 20.00-22.00u (inloop vanaf 19.30u, borrel na afloop).
Locatie: De Eendracht (zaal Hanenbalken, 2e etage), Hoogstraat 37, Abcoude.

Privacy First hoopt op uw kritische aanwezigheid!

Video-impressie van debatavond over Internet of Things

Het afspelen van deze video vereist het plaatsen van Youtube cookies. Deze cookies worden enkel geplaatst na het accepteren. Bekijk het privacybeleid van Youtube.