Nederlandse Privacy Awards 2024 – inschrijving geopend, meld u aan!

De jury van de Nederlandse Privacy Awards nodigt potentiële Award-kandidaten van harte uit om zich aan te melden voor deze prestigieuze nominaties en prijzen (uitreiking op 24 januari 2024). Ook sponsors, media-partners en vrijwilligers zijn zeer welkom. Evenals suggesties voor potentiële prijswinnaars.

Ieder jaar organiseert Stichting Privacy First, samen met ECP (Platform voor de Informatiesamenleving), tijdens de Nationale Privacy Conferentie de uitreiking van de Nederlandse Privacy Awards. Een professionele, kritische en enthousiaste jury buigt zich over privacy-bewuste oplossingen en initiatieven, van ondernemingen en organisaties die privacy en informatiebescherming hoog in het vaandel hebben. De Nederlandse Privacy Awards worden mede gesponsord door MnP Solutions, dat onlangs uitlegde waarom ze dat doen.

De winnaars van 2023 waren: MediaJungle, Anonimizer, en KinderDPIA.

Jury
De Awards-juryvoorzitter van de vorige editie, Magdalena Magala, heeft inmiddels het stokje overgedragen aan Jaap van der Wel. Tevens hebben zitting in de jury: Mabel de Vries, Mathieu Paapst, Rion Rijker, Erik Bruinsma, Walter van Wijk en Magdalena Magala.

Paul Korremans, bestuursvoorzitter van Stichting Privacy First, is de verbindende schakel tussen de stichting en de onafhankelijke jury.

Inschrijving
De inschrijving is inmiddels geopend (en sluit 22 oktober). Inzendingen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op consumentenoplossingen (van bedrijven voor consumenten), bedrijfsoplossingen (binnen een bedrijf of business-to-business), non-profit (overheid, zorg en onderwijs) of overige gebieden.

De inzendingen worden getoetst aan de volgende criteria:
–   waaruit blijkt het privacy-bewustzijn?
–   wat is de maatschappelijke impact?
–   wat is de innovatieve factor?
–   hoe levensvatbaar is de oplossing (na 3 jaar)?
–   op welk niveau is er een risico-analyse gemaakt?

Meld ons uw initiatief! Wie weet behoort u tot de genomineerden van de komende editie, en staat u op 24 januari 2024 op het podium van de Nederlandse Privacy Awards met een trofee in uw handen.

Aanmelden: via awards@privacyfirst.nl (o.v.v. ‘Inschrijving Privacy Awards 2024’)

Suggesties voor kandidaten aandragen
Heeft u een opmerkelijk initiatief gezien, waarvan u denkt: dát verdient een Privacy Award? Laat het ons weten! Melden kan via awards@privacyfirst.nl (o.v.v. ‘Suggestie Privacy Awards 2024’).

Media en sponsoring
Wilt u graag (media)partner of sponsor van de Nederlandse Privacy Awards worden?
Neem dan contact op met Privacy First via info@privacyfirst.nl.

Vrijwilligers
Bij de jurering en organisatie van de Nederlandse Privacy Awards komt veel kijken. Wilt u ons daarbij helpen? Neem graag contact met ons op via info@privacyfirst.nl (subject: ‘Vrijwilligers Privacy Awards 2024’).

Update 23 oktober 2023: de inzendingstermijn voor deelname aan de Nederlandse Privacy Awards 2024 is inmiddels verstreken. Mocht u graag willen deelnemen aan de Nederlandse Privacy Awards 2025, dan zien wij uw voor-inzending alvast graag tegemoet!