NRC Handelsblad, 20 april 2011: ‘D66 en SP willen onderzoek biometrisch paspoort’

“D66 en de SP willen een integriteitsonderzoek naar het Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) dat zich bezighoudt met de invoering van het biometrisch paspoort.

De aanleiding voor dit onderzoek is de verklaring van twee deskundigen, die beweren dat het BPR hen tegenwerkt omdat zij teveel kritiek hebben op het biometrisch paspoort. Dat meldt de Wereldomroep.
(…)
Bij het rondetafelgesprek, op initiatief van Tweede Kamerlid Gerard Schouw van D66, waren meer experts aanwezig die kanttekeningen plaatsen bij het biometrische paspoort. Zo zou identiteitsverificatie op basis van vingerafdrukken niet waterdicht zijn.

Volgende week praat Schouw met minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken over het biometrische paspoort. Schouw laat weten een integriteitsonderzoek te eisen. Hierin wordt hij gesteund door Tweede Kamerlid Ronald van Raak van de SP.

De stichting Privacy First wil het integriteitsonderzoek niet afwachten en stapt naar de rechter en wil via een WOB-verzoek, de Wet Openbaarheid van Bestuur, alle feiten op tafel krijgen.”

Lees HIER het hele artikel in NRC Handelsblad.