Jubileum-debatavond Privacy First 16 mei!

Ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan houdt Stichting Privacy First op 16 mei  as. een speciale debatavond!

Tom Jessen presenteert deze avond met bijzondere sprekers en als thema: “Privacy van de Toekomst”.

Flyer jubileum Privacy First 16 mei 2023

Vier toonaangevende sprekers zullen deze avond hun licht laten schijnen op het thema. Zij doen dit vanuit verschillende invalshoeken met een eigen visie en toekomstbeeld in dialoog met het publiek. Tevens zullen we stilstaan bij het 15-jarig bestaan van Privacy First en samen met de aanwezigen kijken we naar de Toekomst van Privacy.

Sprekers: 

Guido Visman – Docent IT-recht Rijksuniversiteit Groningen en bestuurslid Privacy First
Gespecialiseerd in privacy- en gegevensbescherming en collectieve schadevordering onder de AVG. Afgestudeerd te Groningen en bovendien 25-jaar werkzaam geweest als IT-ondernemer. Vanuit zijn rollen gaat Guido in op het thema en spoort de overheid aan om hier zorgvuldig mee om te gaan in het kader van onze rechtsstaat en democratie.

Arda Gerkens – Senator Eerste Kamer (SP) en directeur-bestuurder expertisebureau Online Kindermisbruik
Actief op het snijvlak van de digitale wereld en de samenleving en komt op voor de veiligheid van kinderen. Arda gaat in op het creëren van een veilige internetomgeving voor onze kinderen en wat daar voor nodig is.

Marie-José Hoefmans – Founding-member van Schluss en spreekster
Met Schluss realiseert Marie-José een wereld waarin jouw gegevens weer van jou zijn. Als winnaar van de Nederlandse Privacy Award 2021 en deelnemer aan de Privacy Coalitie staat Marie-José stil bij individueel eigenaarschap van je eigen data en geeft een schets van de randvoorwaarden om data-soevereiniteit te realiseren.

Freek Bomhof – Senior consultant ‘responsible data sharing’ bij TNO
Privacy Enhancing Technologies (PETs) zijn oplossingen om gevoelige data te kunnen verwerken zonder het risico van datalekken. Freek gaat in op mogelijke technische oplossingen die in lijn zijn met de AVG.

Tijdstip: dinsdag 16 mei 2023, 20.00 – 22.00u (inloop vanaf 19.30u, borrel na afloop).
Locatie: De Eendracht, Abcoude.

Meld je tijdig aan via deze link.

Dit evenement is gratis en inclusief een consumptie.
Privacy First stelt een donatie op prijs!