Nationale Privacy Conferentie 2023

Voor de zesde achtereenvolgende keer organiseren ECP en Privacy First op woensdag 25 januari 2023 de jaarlijkse Nationale Privacy Conferentie. Dit is hét jaarlijkse Nederlandse privacy-evenement rond de Europese Dag van de Privacy.

Tijdens de conferentie worden o.a. de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Doel van de conferentie en de Awards is om gezamenlijk met het bedrijfsleven, de overheid en wetenschap te bouwen aan een privacyvriendelijke informatiemaatschappij. Het overkoepelende thema van de Nationale Privacy Conferentie is ditmaal Financiële Privacy. De conferentie vindt plaats in de Glazen Zaal in Den Haag, maar is ook online te volgen via een livestream.

Grotendeels onder de radar is al jaren een zorgwekkende ontwikkeling gaande richting algehele financiële surveillance, waarbij overheden en ondernemingen op basis van transactiegegevens burgers en organisaties in detail kunnen volgen en monitoren. In dit verband zoomen we tijdens de conferentie o.a. in op het zogeheten “bancair sleepnet” en het initiatief Transactie Monitoring Nederland, de Central Bank Digital Currency, witwasbestrijding, bitcoin en crypto. Naast diverse sprekers over deze onderwerpen zijn er tijdens de conferentie video-pitches van de genomineerden voor de Nederlandse Privacy Awards. Aan het slot van de conferentie worden de Privacy Awards door Privacy First aan de winnaars uitgereikt.

Voorlopig programma

9.30 Inloop
10.00 Start conferentie, opening door dagvoorzitter Tom Jessen en Marjolijn Bonthuis (ECP)
10.10 Ellen Timmer – ‘Setting the scene’ financiële privacy, waar hebben we het eigenlijk over?
10.35 Gesprek met Katja Mur (Autoriteit Persoonsgegevens) over Transactie Monitoring Nederland (TMNL). Wat is het en hoe zit het met de privacy rondom TMNL?
11.10 Pauze
11.30 Bert Slagter over Central Bank Digital Currency en privacy. Wat is CBDC nou precies? Wat is de relatie met digitale identiteit? Is dit een nodige stap naar een nieuw financieel systeem of zijn we op weg naar een dystopische samenleving?
12.00 Simon Lelieveldt over bitcoin, crypto, witwassen e.d.
12.25 Paul Korremans over Stichting Privacy First
12.40 Uitreiking Nederlandse Privacy Awards
13.00-14.00 Lunch

Datum: Woensdag 25 januari 2023
Locatie: De Glazen Zaal (Den Haag) en online
Aanmelden: via de website van ECP

Privacy First organiseert de Nederlandse Privacy Awards in samenwerking met ECP, met steun van Molenaar & Plasman Solutions. Wilt u ook sponsor of media-partner van de Nederlandse Privacy Awards worden? Neem dan contact op met Privacy First!

Nationale Privacy Conferentie 2023

Bij het afspelen van deze video kunnen mogelijk cookies van Vimeo worden geplaatst. Deze cookies worden enkel geplaatst na het accepteren. Bekijk het privacybeleid van Vimeo.