Inschrijving Nederlandse Privacy Awards 2025 geopend!

Eind januari 2025 (rond de Europese Dag van de Privacy) wordt door Stichting Privacy First weer de uitreiking van de jaarlijkse Nederlandse Privacy Awards georganiseerd!

Privacy First nodigt potentiële Award-kandidaten van harte uit om zich aan te melden voor deze prestigieuze Awards. Ook sponsors, media-partners en vrijwilligers zijn zeer welkom, evenals suggesties voor potentiële prijswinnaars.

Nederlandse Privacy Award
Nederlandse Privacy Award

Nederlandse Privacy Awards

Ieder jaar organiseert Privacy First samen met ECP | Platform voor de InformatieSamenleving tijdens de Nationale Privacy Conferentie de uitreiking van de Nederlandse Privacy Awards. Een professionele vakjury buigt zich over privacybewuste oplossingen en initiatieven van ondernemingen, overheden en andere organisaties die privacy en informatiebescherming hoog in het vaandel hebben.

De winnaars van 2024 waren Jet-Stream, Privacy Simulatie, Publiek Vervoer Groningen Drenthe en Oasys Now. Op de website van de Privacy Awards vindt u een overzicht van alle genomineerden en winnaars sinds 2018. Stuk voor stuk vormen zij bouwstenen voor een privacyvriendelijke samenleving.

Jury

De jury van de Privacy Awards bestaat uit onafhankelijke privacy-experts: Jaap van der Wel (juryvoorzitter), Mabel de Vries, Magdalena Magala, Rion Rijker, Sanne van de Velde, Koen Versmissen en Walter van Wijk. Meer informatie over de juryleden en het juryreglement vindt u op de website van de Privacy Awards.

Inschrijving

De jury nomineert inschrijvingen in de volgende categorieën:

  • Techniek
    Techniek die pottenkijkers weert in plaats van faciliteert.
  • Toepassing
    Slimme, doordachte oplossingen voor het behoud van privacy bij het gebruik van persoonlijke gegevens.
  • Bewustmaking
    Een uitmuntend inzicht in het belang van privacybescherming bij beslissers, ontwerpers en uitvoerders.

Tevens is er de mogelijkheid van een Aanmoedigingsprijs.

De inzendingen worden o.a. getoetst aan de volgende criteria:
–   maatschappelijke impact
–   innovatief vermogen
–   zelfredzaamheid.

Meld ons uw initiatief! Wie weet behoort u tot de genomineerden van de komende editie, en staat u eind januari 2025 op het podium met een trofee in uw handen. De checklist voor uw aanmelding vindt u hier (of klik hier voor een Engelstalige versie). Ga voor meer informatie over de Nederlandse Privacy Awards naar PrivacyAwards – Privacy First. De uiterste datum voor inzendingen is 21 oktober 2024.

Aanmelden: via awards@privacyfirst.nl (o.v.v. ‘Inschrijving Privacy Awards 2025’).

Suggesties voor kandidaten aandragen

Heeft u een opmerkelijk initiatief gezien, waarvan u denkt: dát verdient een Privacy Award? Laat het ons weten! Melden kan via awards@privacyfirst.nl (o.v.v. ‘Suggestie Privacy Awards 2025’).

Media en sponsoring

De Nederlandse Privacy Awards worden mede gesponsord door MnP Solutions. Wilt u graag ook sponsor of (media)partner van de Nederlandse Privacy Awards worden? Neem dan contact op met Privacy First via info@privacyfirst.nl.

Vrijwilligers

Bij de jurering en organisatie van de Nederlandse Privacy Awards komt veel kijken. Wilt u ons daarbij helpen? Neem graag contact met ons op via info@privacyfirst.nl.

 

Nederlandse Privacy Awards 2024 aftermovie

Het afspelen van deze video vereist het plaatsen van Youtube cookies. Deze cookies worden enkel geplaatst na het accepteren. Bekijk het privacybeleid van Youtube.